Тульчинська громада провела в останню путь полеглого Героя Крижнія Богдана Володимировича

Сьогодні, 3 травня, в селі Тиманівка в останню путь провели загиблого воїна Крижнія Богдана Володимировича. Про це пишуть на Facebook-сторінці Тульчинської громади.

«Українська земля скроплена кров’ю своїх захисників та окутана невгамовним болем рідних. Ще одне ім’я полеглого захисника викарбуване на серці України та в історії нашої громади», – йдеться у повідомленні.

Крижній Богдан Володимирович народився 25 березня 1979 року у Тульчині, там він закінчив місцеву школу, після чого вступив до Немирівського будівельного технікуму.

В 2000 році в селі Тиманівка зустрів своє перше і останнє кохання – дружину Людмилу. В сім'ї народилися три сини – Назар, Тарас, Захар. Богдан Володимирович разом із своїм батьком будівельником та братом багато років виконували ремонтно-будівельні роботи на різних обʼєктах.

 Жителі громади віддають шану полеглому Захиснику

У 2024 році був мобілізований до ЗСУ, де служив номером обслуги 1 розрахунку 1 гранатометного відділення гранатометного взводу 1 механізованого батальйону.

Був вірним військовій присязі Українському народу, мужньо виконував військовий обовʼязок. Та на жаль, 27 квітня 2024 року в бою за Україну, її свободу і незалежність, під час виконання бойових завдань в районі населеного пункту Василівка Харківської області Богдан Володимирович загинув.

 Прощання з Героєм

«Бракує слів, щоб передати душевний біль, бракує сліз, щоб виплакати це горе, цю не поправну втрату. Сьогодні вся Тульчинська громада у жалобі. «На щиті» до рідного дому повернувся ще один Герой. Люди навколішки зустрічали земляка та проводжала в останній путь Богдана Володимировича - мужнього воїна, доброзичливу, товариську та щиру людину, надійного товариша та побратима. Близькі, друзі, знайомі та вдячні земляки прийшли віддати шану мужньому захиснику України та зі сльозами на очах навіки прощались з загиблим Героєм», – пишуть на сторінці громади.

Під час церемонії поховання співчуття рідним висловили виконувач обовʼязків командира роти охорони старший лейтенант Вадим Дзярик, заступниця міського голови Алла Поваляєва, голова районної ради Василь Неборецький та староста Тиманівського старостинського округу Світлана Бранець.

 Церемонія поховання

Поховали воїна з усіма належними військоми почестями, під залпи почесної варти та державний гімн України на кладовищі в селі Тиманівка.

У наших серцях, у нашій памʼяті Богдан Володимирович залишиться незламним Героєм, відданим сином своєї родини, безстрашним Воїном України.

Вічна памʼять та Слава Богдану Володимировичу! Вічна памʼять та Слава Героям України!



Переглядів: 427
Поширень: 0

Останні новини