Новим командуючим ССО було призначено вінничанина Олександра Трепака: подробиці та нові Укази Президента (оновлено)

Президент України Володимир Зеленський звільнив з військової служби Валерія Залужного та призначив його Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії. Додатково стало відомо про звільнення з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України Сергія Лупанчука. 

Про це йдеться в Указах №309/2024, №316/2024№313/2024 та №314/2024.

Наразі відомо, що Президент звільнив Валерія залужного за станом здоровʼя.

"Звільнити генерала ЗАЛУЖНОГО Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу", - йдеться в тексті Указу.

В тексті наступного Указу йдеться про "призначення В.Залужного Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії."

Також на сайті з'явилась інформація про звільнення Сергія  Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. На його місце призначено Олександра Трепака.

Що відомо про Олександра Трепака

За інформацією Ukrainian Special Military, Олександр народився 15 вересня 1976 року у місті Вінниця. Після закінчення школи у 1993 році обрав військову кар'єру. Пройшовши шлях військової служби, він став командиром 3-го окремого полку спеціального призначення. 

Полковник О.С. Трепак "Редут" приймав участь в антитерористичній операції на сході України, де виявив мужність та вміле командування. 

З 27 серпня по 3 жовтня 2014 року очолював оборону території Донецького аеропорту, а з 23 березня 2016 року по 3 листопада 2020 року був був командиром Кропивницького 3-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. 

Наприкінці 2020 року Олександр був призначений начальником штабу – заступником командувача ССО ЗСУ.



Переглядів: 505
Поширень: 0

Останні новини