Вінничанин Павло Куліков став призером чемпіонату України з пауерліфтингу

Нещодавно у місті Коломия відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу. Під час змагань вихованець Вінницької МДЮСШ № 5 Павло Куліков здобув бронзову нагороду. На рахунку спортшколи також два – V місця та три – VI. Тож у загальному підсумку Вінницька область виборола 2 загальнокомандне місце серед юнаків.

Участь у чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу взяли понад 500 спортсменів із 22 команд із різних областей. Змагались юнаки та дівчата, юніори та юніорки. Вихованці Вінницької спортшколи № 5 показали свої найкращі результати, збільшивши загальну суму на 30-60 кг.

Як розповів бронзовий призер змагань Павло Куліков – це вже його третій чемпіонат України з пауерліфтингу. Окрім цього, у окремій вправі «жим лежачи» юнак посів перше місце, підтвердивши свою майстерність та силу у цій конкретній дисципліні.

«Підготовка до змагань проходила успішно, мені було трохи складно, але я намагався показати найкращий свій результат. Церемонія нагородження була на вищому рівні, мені все дуже сподобалось. Тому продовжуватиму тренуватись та виступати. Дякуємо нашим хоробрим та відважним Захисникам та Захисницям за можливість займатись улюбленою справою», – каже Павло Куліков.

За словами тренерки-викладачки спортшколи №5 Вікторії Поліщук, вінницькі спортсмени гідно представили місто.

«Володимир Торохтій та Артемій Джуган виконали норматив кандидата в майстри спорту. Вперше на помості виступала Вероніка Комар», – говорить викладачка.

Змагалися учасники чемпіонату у присіданні зі штангою, жиму лежачи, тяги та суми триборства.

У результаті наші спортсмени посіли наступні місця:

серед юнаків:

3 місце – Павло Куліков, вагова категорія 120 кг.

5 місце – Валерій Качанівський, вагова категорія 83 кг.

6 місце – Артемій Джуган, вагова категорія 66 кг.

серед юніорів:

5 місце – Олександр Олійник, вагова категорія 105 кг.

серед юніорок:

6 місце – Анастасія Тимчишина, вагова категорія 57 кг.

серед дівчат:

6 місце – Вероніка Комар, вагова категорія 63 кг.

Джерело: ВМР



Переглядів: 337
Поширень: 0

Останні новини