У Вінниці містян навчають коректно спілкуватися з військовими та ветеранами: це має знати кожен

Днями у Вінниці відбувся перший тренінг у межах проєкту Комунікаційна майстерня «Влада–Ветерани». Він проходив на базі Хабу «Місто змістів».

Головна мета навчань – покращити розуміння потреб та якість спілкування із оборонцями, які повертаються з війни, а також із членами їхніх родин і сімей загиблих Захисників та Захисниць. До участі запросили фахівців із супроводу ветеранів, представників громадських організацій, працівників ВМР.

Проєкт реалізовується в межах Синергійного воркшопу «Від ідей до впливу», що впроваджується департаментом кадрової політики ВМР за сприяння Фонду громади «Подільська громада».

Як військові дії впливають на людей, як соціум має допомагати ветеранам адаптуватися після повернення, як правильно налагодити спілкування, щоб не нашкодити – саме такі запитання були в центрі обговорення. Відповіді на них упродовж тренінгового дня шукали команди учасників спільно із комунікаційницями ГО «Освітній простір 2.0» Оленою Солоїд та Вікторією Турчак.

Як зазначила на початку зустрічі голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова, питання налагодження ефективної комунікації із військовослужбовцями сьогодні надзвичайно актуальне. І вибудовувати таку взаємодію потрібно за принципом «рівний – рівному».  Суспільство в цілому має покращувати рівень обізнаності та навичок коректного спілкування із воїнами такі як повага, гідне ставлення, толерантність, вчасна підтримка та допомога. 
Першими відвідувачами майстерні стали близько двох десятків учасників. Вони отримали можливість пропрацювати у групах психологічні моделі різних ситуацій, які найчастіше виникають в процесі спілкування з ветеранами, навчалися слухати і чути, контролювати свої слова та дії.

«На тренінгу панувала насправді атмосфера синергії між її учасниками та учасницями, де не було байдужих, а мала місце жвава дискусія і жива комунікація. Усі прагнули взяти від навчань якнайбільше знань та покращити свої вміння. Адже в центрі уваги – наші мужні оборонці, які зробили вагомий внесок у майбутню Перемогу України», – зазначила директорка департаменту кадрової політики ВМР Тетяна Ласкавчук.

Джерело: ВМР



Переглядів: 550
Поширень: 0

Останні новини