Рятувальники застерігають вінничан бути обережними під час "грибного сезону"

Гриби – це смачно й корисно, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Аби уникнути отруєння, необхідно дотримуватись певних правил:

  • ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;
  • якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його не брати;
  • якщо ви зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготовки;
  • при приготуванні страв із грибів, їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;
  • не вживайте сирих грибів;
  • перед приготуванням будь-якої страви, гриби необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин;
  • готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді;
  • не давайте грибів малолітнім дітям;
  • ніколи не застосовуйте «домашні» методи визначення отруйності грибів із використанням цибулини або срібних ложок – вони помилкові.

Якщо отруєння все ж таки виникло, або є його симптоми, негайно промийте шлунок слабким соляним розчином і негайно зверніться до лікувальної установи.

Бережіть своє здоров’я та життя!


Переглядів: 1880
Поширень: 0