У Вінниці дітей-переселенців вчили готувати хінкалі та хачапурі. Участь у майстер-класі взяли 18 дітей. Зорганізували його кухарі одного з грузинських ресторанів міста. Разом із дітьми страви грузинської кухні готували і батьки.
Правила приготування страв грузинської кухні учасникам майстер-класу розповів шеф-кухар Володимир Литвинюк. За його словами, такий захід для дітей-переселенців зорганізували не вперше.
"Я намагаюсь до кожної дитини підійти, розказати, показати та допомагати. Показую всі нюанси приготування цих страв", — зазначив шеф-кухар грузинського ресторану Володимир Литвинюк.
Цього разу в кулінарному майстер-класі взяли участь 18 дітей.
Разом зі своєю восьмирічною донькою навчитися робити хінкалі прийшла і Марина Косич. До Вінниці, розповідає, місяць тому приїхали з Харкова.
"Знаємо про Грузію, з кухнею не дуже знайомі, тому вирішили познайомитися", — розповіла учасниця майстер-класу Марина Косич.
Тетяна Коробоненко з Херсона на майстер-класі із 13-річним сином. До Вінниці приїхали на початку травня. Родина родом із Херсона.
"Ми з окупації, їхали колонами на свій страх і ризик. Було дуже страшно. 7 кілометрів ми їхали 5 годин, була черга. Вдома ми 1,5 місяця були в окупації. Сосиски, різні смаколики — нічого не було, тому зараз стараємося надолужити", — каже учасниця майстер-класу Тетяна Коробоненко.