Ринок продуктів, які виготовлені на рослинній основі, сьогодні стрімко та активно розвивається. Ще зовсім нещодавно кожен з нас не міг уявити, що соковита котлета для бургера або ж улюблена ковбаска може бути без натурального м’яса. Сьогодні – це скоріше не данина моди, а вимога часу. Нині є багато альтернативних замін натуральному м’ясу, що не може не радувати представників вегетаріанства або веганів. І якщо раніше люди свідомо відмовлялися від м’яса і не отримували насолоди від його споживання, то сьогодні будь-хто з нас може насолоджуватися улюбленим смаком досхочу. Кожен має можливість за помірну ціну спробувати яка на смак готова веганска котлета для бургера та переконатися в тому, що це також дуже смачно, а головне корисно.
У чому особливості такої котлети?
- Собівартість виготовлення веганських котлет для бургера дорожча, ніж з натурального м’яса, оскільки сировина для виготовлення продукту імпортується з-за кордону.
- М’ясо котлети для веганів насичене цілим комплексом поживних вітамінів та корисних речовин, які так необхідні людині (кальцій, цинк, залізо і т. д.).
- Використання веганських котлет у своєму раціоні – це неабияка допомога тваринам. Хтось же має про них дбати. То чому б не почати з себе.
- У таких котлетах відсутні ГМО, глютеїн, соя, антибіотики, холестерин, гормони і паразити.
- Її основу складає звичайна питна вода, кокосова олія або ж рафінована соняшникова, різні ароматизатори, зелень, сіль, дріжджові екстракти. Поєднання цих компонентів дає нам в результаті рослинний фарш Eat me at, що на сьогодні є хорошою альтернативою заміні продукту з натурального м’яса.
- Це аж ніяк не дієтичний продукт. Натуральна веганська котлета за своєю структурою, кольором та смаком нагадує ідентичний продукт з яловичини. Цікаво, що насиченого відтінку їй надає буряковий екстракт, що є її складовою.
- Сьогодні це не є інноваційний продукт, її легко можна купити на наших теренах.
Переваги використання у раціоні рослинного м’яса над тваринним
Еволюція розвитку людства рухається вперед шаленими кроками. На сьогодні багато з нас керується правилом: «Зберегти, аби жити». Погодьтеся, це дійсно круто. М’ясо на рослинній основі дає можливість не тільки зберегти, але й примножити тваринний світ і це, певно, найбільший плюс.
Отже, давайте зрозуміємо переваги використання даного продукту:
- збереження поголів’я тварин;
- зменшення території, яка призначена для розведення, вигодовування, забою та вживання в їжу м’яса тварин;
- зменшення розвитку нових хвороб та мутацій вірусів. Адже для швидкої набирання маси тваринам дають антибіотики. З м’ясом на рослинній основі такі проблеми відпадають;
- екологічна турбота. Розвиток скотарства спричиняє накопичення та викид парникових газів у атмосферу.
Рослинне м’ясо чи тваринне? Однозначно, вибір за кожним з нас. Будьмо свідомі, адже цих причин є достатньо, аби раз і назавжди відмовитися від м’яса тварин на користь рослинного.