У Держпродспоживслужбі Вінниччини надали рекомендації вінничанам щодо уникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб. Влітку виникнення цих захворювань підвищується.
При гострих кишкових інфекційних захворюваннях та харчових отруєннях ефективність профілактичних заходів залежить від рівня гігієнічних знань населення та дотримання гігієнічних правил.
Рекомендації від Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області:
- не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
- зберігати харчові продукти тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів, зазначених на упаковці, у встановлений виробником термін;
- не купувати харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
- не вживати рибу невідомого походження, а також невідомі гриби, дикорослі ягоди, трави та інші рослини.
У разі виявлення перших ознак кишкової інфекції (біль у животі, нудота, блювання, пронос, підвищена температура тіла), необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
Фахівці нагадують, що самолікування небезпечне для здоров'я!