Найкращий рецепт: Простий рецепт хрумких консервованих огірків

Літо - час багатий на смак та аромат свіжих овочів і фруктів. І немає нічого важливішого, ніж зберегти це на зиму. Однією з найпопулярніших та смачних консервацій є хрумкі консервовані огірки. У цій статті ми поділимось з вами простим та смачним рецептом, який дозволить вам насолоджуватись смаком літа протягом всього року.

 

Інгредієнти:

- Свіжі огірки - 2-3 кілограми (вибирайте молоді)

- Вода - 1 літр

- Оцет - 1 склянка

- Цукор - 1/2 склянки

- Сіль - 1/4 склянки

- Часник - 4-5 зубчиків (за бажанням)

- Гірчиця гранульована - 1 столова ложка (за бажанням)

- Хмелю - 1-2 штуки (за бажанням)

- Спеції (гвоздика, лавровий лист, чорний перець) - на свій смак

 

Приготування:

Добре промийте огірки під холодною водою. Якщо огірки більшого розміру можна нарізати їх за бажанням

 

Покладіть огірки у глибоку миску, посипте їх сіллю та залийте водою. Залиште огірки в такому стані на 2-3 години.

 

У каструлю злийте воду, додайте оцет, цукор та гранульовану гірчицю. Доведіть суміш до кипіння, після чого знизьте вогонь та варіть ще 5-7 хвилин. Поріжте часник та додайте його до суміші

 

Додайте до розчину спеції та хміль за бажанням, щоб підсилити пікантний аромат та смак.

 

Розкладіть огірки по підготовлених банках, заправляючи спеціям та доливайте гарячий розчин, залишаючи близько 1 см від поверхні банки.

 

Не закривайте банки кришками та поставте у велику каструлю з гарячою водою, так щоб вони були покриті водою. Доведіть воду до кипіння і варіть банки 10-15 хвилин.

 

Дістаньте банки з води закрутіть банки кришками та залиште їх охолоджуватися при кімнатній температурі. Після охолодження, перевірте, чи кришки добре закручені. Зберігайте консерви в прохолодному та темному місці.

 

Тепер, коли ви знаєте секрети приготування хрумких консервованих огірків, ви можете насолоджуватися ними протягом всього року. Цей смачний рецепт точно буде радувати як вас, так і гостей.


Переглядів: 609
Поширень: 0