Хочете відновити печінку після алкоголю? Ці продукти допоможуть

Китайські вчені повідомили про те, що лактобактерії, отримані з природних кисломолочних продуктів, сприяють відновленню функцій печінки. За результатами дослідження, які опубліковані в Journal of Medicinal Food, встановлено, що продукти, такі як йогурти, кефір, ряжанка, кисле молоко, сир, сметана, білі і сирні сири, є джерелом корисних лактобактерій, зокрема Lactobacillus rhamnosus. Про це пише uapress.kyiv.ua.

Експерименти на гризунах показали, що ці лактобактерії позитивно впливають на обмін жирів в печінці. Миші, які отримували добавки з лактобактеріями, мали менше накопичення жиру в печінці. Крім того, вчені визначили, що продукти, які містять лактобактерії, можуть сприяти зменшенню запальних процесів у печінці.

Дослідники також прийшли до висновку, що лактобактерії роблять кишечник більш міцним бар'єром, що призводить до поліпшення стану слизової оболонки шлунка.



Переглядів: 591
Поширень: 0