Людина обдарована п'ятьма почуттями, проте, безперечно, можна вважати зір найціннішим. Щоб зберегти його, слід користуватися продуктами, які сприяють його захисту. Про це пише novosti24.kyiv.ua.
Яйця є важливим джерелом вітаміну А, лютеїну, зеаксантину і цинку, які забезпечують здоров'я очей.
Риба, зокрема форель та інші види жирної риби, містить Омега-3 кислоти, які важливі для підтримки здоров'я сітківки у задній частині ока. Здорові жири також запобігають сухості очей.
Сухофрукти та горіхи, такі як мигдаль, родзинки і фіги, є справжнім еліксиром для здоров'я очей. Волокна та вітаміни, які містяться в цих продуктах, прискорюють процеси травлення та допомагають організму виводити токсини, розв'язуючи деякі проблеми із зором.
Апельсини, а також інші цитрусові, є важливим джерелом вітаміну С, який сприяє здоров'ю кровоносних судин очей.