Кава може продовжити життя, стверджує дослідження

Це пов'язано з впливом кофеїну на клітини мозку, що сприяє профілактиці хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Американські дослідники визначили, що у поціновувачів кави ризик передчасної смерті зменшується на 12%. Вони обґрунтували це лише впливом кофеїну на клітини мозку та центральну нервову систему.

Кофеїн сприяє профілактиці хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Експерти також вказали, що вживання кави зменшує ризик розвитку цукрового діабету і раку печінки. Це пояснюється кофеїном і антиоксидантами, які містяться в напої.

Крім того, дослідники прийшли до висновку, що кава може полегшувати стан при м'язових болях, проте важливою є умова – це спостерігається лише при звичайному вживанні кількох чашок кави на тиждень.

Кава також має сечогінний ефект, але при цьому підвищує навантаження на нирки. Тому рекомендується пити міцну каву разом із склянкою води – це допоможе уникнути дегідратації та зменшити дискомфорт для організму. Нагадаємо, що діуретичні властивості кави при великому споживанні (понад три чашки на день) можуть призвести до проблем – разом із рідиною виноситься вітаміни, включаючи кальцій з кісток.



Переглядів: 543
Поширень: 0