Одне яблуко на день: ваш щоденний союзник для здоров'я

Замість використання зубної щітки, відмови від дієти та тренувань у спортзалі, для підтримки здоров'я серця та боротьби з небезпечним холестерином, давайте розглянемо, чому яблука є дійсно важливим джерелом здоров'я!

Наші бабусі говорили: "їж в день по яблуку і ніколи не доведеться зустрічатися з лікарем!". Звичайно, у кожному жарті є крихітка правди, але сучасна наука підтверджує: ці чудові фрукти можуть бути дуже корисні для нашого здоров’я. Ось лише кілька причин, через які варто з'їдати щонайменше одне яблуко в день — кожен день.

Яблука знижують ризик раку. Якщо ви курите або недавно кинули цю згубну звичку, вам потрібно їсти більше яблук: італійське дослідження підтвердило, що курці, які регулярно вживали в їжу ці фрукти, рідше стикалися з раком легенів. Крім того, є дані про прямий зв’язок між вживанням яблук і зниженням ризику раку грудей, шлунка і товстої кишки.

Яблука допомагають нормалізувати рівень цукру в крові. Вся справа в клітковині, якої дуже багато в цих фруктах: вона уповільнює перетравлення їжі і, отже, потрапляння глюкози в кров. Якщо регулярно завершувати свій обід яблуком або грушею, можна знизити ризик розвитку діабету на 18%!

Яблука корисні для ясен. Коли ми кусаємо і пережовуємо ці тверді фрукти, виділяється більше слини — природного очищувача зубів і ясен, яка до того ж змиває небезпечний наліт з бактерій.

Яблука можуть запобігти інсульту. Кожні 200 грамів фруктів з високим вмістом клітковини (наприклад, яблук), які ми з’їдаємо протягом дня, знижують ризик інсульту на 32% — такі результати мета-дослідження, в рамках якого вивчалися результати 20 експериментів. Крім того, якщо їсти яблука разом з чорницею і виноградом, можна знизити рівень поганого холестерину і навіть нормалізувати кров’яний тиск.

Яблука допомагають худнути. Клітковина і складні вуглеводи самі по собі корисні для фігури, так як уповільнюють перетравлення їжі і допомагають нам довше не відчувати голод. Але крім того, в яблуках містяться додаткові речовини, які працюють, як природні жироспалювачі — ще один привід завершувати свій обід смачним яблуком.

Яблука борються з високим рівнем холестерину. Пектин, якого особливо багато в яблуках, допомагає знизити вміст в крові рівня холестерину ЛПНЩ, який пошкоджує артерії і може стати причиною небезпечних для життя захворювань.



Переглядів: 645
Поширень: 0