СбУ викрила у Вінниці ворожого агітатора: подробиці  та фото

Служба безпеки розкрила ще одного проросійського агітатора на Вінниччині. Ним виявився 41-річний мешканець Тульчинського району, який тимчасово не працює. 

Про це повідомляє прес-служба Управління СБ України у Вінницькій області.

Зловмисник розсилав своїм знайомим "дописи" через один з популярних месенджерів, де заперечував збройну агресію Росії проти України та вихваляв російських військовослужбовців. 

Він також намагався дискредитувати українських захисників, розповсюджуючи викривлену інформацію про військові дії в Україні. Фігурант навіть перед своїми родичами намагався "відбілити" воєнні злочини загарбників, називаючи озброєний спротив мешканців Бородянки "провокацією". 

"Він називав себе одним із «воїнів армії ждунів росії», а країну-агресора не інакше як «старшим братом»", - зазначено в повідомленні. 

Експертизи, проведені за ініціативою СБУ, підтвердили факти інформаційно-підривної діяльності зловмисника проти України. 

За зібраними доказами фігуранту було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
Матеріали кримінального  провадження скеровано до суду. 



Переглядів: 458
Поширень: 0