Що означає графік ГПВ та як знайти свою чергу: відповідь фахівців

В АТ "Вінницяобленерго" повідомили, що на Вінниччину повернулись графіки погодинних відключень електроенергії. Наразі їх застосовують з 00:00 - 09:00 та з 16:00- 24:00 години.

Що таке графіки ГПВ

ГПВ - графік погодинного відключення електроенергії застосовується, коли є можливість заздалегідь підготуватися до проведення відключень. Рішення про впровадження графіка приймає НЕК «Укренерго» за погодженням з Міністерством енергетики України.

Графік погодинних відключень (ГПВ) впроваджується для дотримання встановлених НЕК «Укренерго» граничних величин споживання електричної потужності. Це необхідно, коли виробленої в Україні електроенергії не вистачає для задоволення потреб всіх споживачів.

При впровадженні ГПВ, АТ "Вінницяобленерго" публікує на своєму сайті періодичність, причини та тривалість відключень для кожної черги. Вони також вказують терміни перерв у постачанні електроенергії для населених пунктів, окремих житлових масивів і вулиць із зазначенням конкретних годин доби.

ГПВ розподіляється на шість рівних черг.

Тривалість відключення електроенергії за графіком може варіюватися від 2 до 4 годин, з подачею електроенергії на 4 або 2 години відповідно.

Графік погодинних відключень можна завантажити на сайті:

https://www.voe.com.ua/hrafik-pohodynnykh-vidklyuchen

"Друзі, дуже просимо вас із терпінням та розумінням поставитися до вимушених незручностей. Енергетики України працюють 24/7 аби зберегти роботу енергосистеми. Тримаймося", - пишуть в Вінницяобленерго. 



Переглядів: 3484
Поширень: 0