Німецьке місто Карлсруе передало вінницькій лікарні наркозну станцію та транспортний апарат ШВЛ

Німецьке місто-побратим Карлсруе передав Вінниці чергову допомогу. Цього разу – наркозну станцію та транспортний апарат штучної вентиляції легень для Вінницької міської лікарні швидкої медичної допомоги. Сьогодні, 21 травня, нове медустаткування оглянув міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Міський голова та представники міської ради з лікарями закладу Міський голова та представники міської ради з лікарями закладу

«У кінці 2021 року ми завершили будівництво нового корпусу Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. У цьому корпусі, зокрема, знаходяться операційний блок та реанімаційні відділення. Лікарню підтримують і наші міжнародні партнери. Карлсруе за нашим запитом підготувало відповідне обладнання для лікарні. Важливо, що кошти на ці апарати збирали мешканці Карлсруе. Обладнання, яке нам передали, є одним з найкращих з погляду функціонала і якості. Вдячні громаді міста-побратима Карлсруе та меру Франку Ментрупу за те, що перейнялися нашими проблемами, і продовжують співпрацю з лікарнею і нашим містом», – зазначив Сергій Моргунов.

 Транспортний ШВЛ та наркозна станція

Наркозна станція забезпечує якісне знеболення пацієнта з точним дозуванням препаратів для наркозу та слідкує вітальними параметрами під час складних операцій. Крім того, постійно моніторить основні життєво важливі показники людини під час операції, а саме ЕКГ, спірограму (показники роботи легень), пульсу, тиск, температуру, гази крові.

Другий апарат, який Вінниця отримала від Карлсруе, – це транспортний ШВЛ. Він забезпечує адекватне дихання пацієнтів з порушенням життєвих функцій при транспортуванні або евакуації. Це єдиний подібний апарат у лікарні.

Джерело: ВМР



Переглядів: 472
Поширень: 0