3,7 мільйонів євро отримає на термоізоляційні роботи ВНТУ: хто фінансує проєкт

Освітні заклади не лише повинні забезпечувати якісне навчання, але й створювати комфортне для студентів середовище

Через холодні зими ВНТУ змушений не лише звільняти частину корпусів — переміщувати відділи, бухгалтерію, бібліотеку, щоби підтримувати там мінімальну температуру — а й переводити студентів на дистанційний формат навчання. Це до вподоби не всім: студенти виснажені онлайном ще з часів пандемії коронавірусу. До того ж це погано впливає на організацію заходів, формування груп за інтересами тощо.

"Попри те, що опитування студентів свідчать на користь дистанційки в холодний період року, нам дуже важко змиритися з дистанційним навчанням. Ми втрачаємо не лише якість освіти, але й момент взаємодії, соціалізації студентів, набуття софт скілів, зв'язків і розвитку. Особливо це важливо для студентів, які мешкають у гуртожитках і поки що не мають великого кола спілкування", — каже президент студентського самоврядування ВНТУ Ілля Несен.

Для покращенняя умов навчання студентів і роботи викладацького складу, Вінницький національний технічний університет пройшов багатоетапний процес відбору і став одним із  вишів-учасників проєкту «Вища освіта України». Про це пише Економічна правда.

У межах проєкту, який фінансує Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО), 16 українських університетів зазнають комплексної термомодернізації, зовнішнього утеплення, утеплення покрівлі, заміни вікон, облаштування вентиляції, робіт із вдосконалення електрозабезпечення двох корпусів університету, а саме освітлення й опалення. Його загальна вартість — близько 3,7 млн євро.

Упродовж проєкту кількість об'єктів університету для комплексної термомодернізації постійно змінювалася. Нині реновації чекають на головний навчальний корпус і навчальний корпус номер три, де розташований факультет будівництва, цивільної та екологічної інженерії.



Переглядів: 925
Поширень: 0