На Вінниччині викрили чоловіка, який допомагав незаконно перетнути кордон України: подробиці

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, 37-річному жителю Могилева-Подільського повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненому щодо кількох осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що житель прикордонного регіону сприяв перетину, поза пунктами пропуску, державного кордону громадянами України призовного віку. Чоловік допомагав бажаючим потрапити на територію Молдови на човні через річку Дністер.

Він оцінював свої "послуги" у 5 500 доларів США з однієї людини.

Зловмисник придбав плавзасіб та перевіз ухилянтів з Вінниці до прикордонного регіону на власному авто. Він надав інструкції чоловікам щодо подальших дій і був затриманий правоохоронцями дорогою до місця незаконного перетину кордону.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави в розмірі 80 прожиткових мінімумів.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – УСР у Вінницькій області ДСР НП України та прикордонників Могилів-Подільського прикордонного загону.

Примітка: згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Переглядів: 413
Поширень: 0