Уникнення неправомірного застосування терміну на виправлення: рекомендації для замовників

РЕКЛАМА

Повторне застосування положення про "24 години на виправлення помилок" ставить під сумнів його правомірність, якщо Антимонопольний комітет України (АМКУ) не вказав на це. Чому саме ми рекомендуємо у такому випадку утриматися від застосування "24 години на виправлення", дізнайтеся з матеріалу.

Згідно з пунктом 43 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", замовник не має права надсилати більше одного повідомлення про усунення невідповідностей в інформації та документах, що подані учасником, за винятком випадків, коли це стосується виконання рішення органу оскарження.

Отже, замовник може надати учаснику можливість виправити невідповідності у встановлений термін лише у разі, якщо це вимагається рішенням органу оскарження.

Якщо замовник встановлює термін 24 години на виправлення без вказівки АМКУ, тобто не на виконання рішення органу оскарження, це порушує положення пункту 43 Особливостей, і його дії можуть бути оскаржені.

Замовник може отримати такий висновок від органу оскарження: «У попередньому рішенні Колегії не виявлено жодних невідповідностей в інформації та документах тендерної пропозиції учасника, які визначені в пункті 40 Особливостей (пункт 43 у чинній редакції). Колегія не приймала рішення про необхідність звернення замовника до учасника щодо усунення невідповідностей, вказаних у “повідомленні про усунення невідповідностей до 25.01.2023”. З урахуванням цього факту, замовник, повторно виславши вимогу щодо усунення невідповідностей в інформації та / або документах, порушив вимоги пункту 40 Особливостей (пункт 43 у чинній редакції)».

24 години на виправлення помилок можемо використовувати повторно лише у випадку виконання рішення органу оскарження, тобто тільки у разі, якщо у рішенні органу оскарження вказано про таку можливість.

Комплексне супроводження процедур відкритих торгів  - Ми комплексно супроводжуємо відкриті торги й відкриті торги з публікацією англійською мовою, тобто допомагаємо підготуватися до закупівельної процедури та гарантуємо супровід на всіх етапах.

Чому потрібно звернутись в консалтингову компанію "Електронні Закупівлі"?  


Переглядів: 304
Поширень: 0