На Вінниччині за добу сталось 2 ДТП з потерпілими: подробиці

Вчора, 28 травня, поблизу смт Стрижавка Вінницького району 32-річний водій автомобіля Nissan, виїжджаючи на автодорогу М-30 (Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка – Луганськ – Ізварине), не надав перевагу в русі та зіткнувся з автомобілем Renault. У результаті аварії 44-річного водія Renault було госпіталізовано. Водіїв перевірили на стан сп’яніння, результати якого показали, що вони тверезі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області

Того ж дня в місті Козятин Хмільницького району сталася ще одна ДТП. За попередньою інформацією слідства, 49-річний водій автомобіля Volkswagen не впорався з керуванням і зіткнувся із задньою частиною автомобіля Renault, який рухався попереду в попутному напрямку. У результаті аварії водій Volkswagen був госпіталізований. Результат перевірки на стан сп'яніння показав 1,66 проміле алкоголю в організмі керманича.

Обидва автомобілі поміщені на арештмайданчик.

По першому випадку проводиться досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

По другому випадку розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.



Переглядів: 666
Поширень: 0