На Вінниччині судили чоловіка, який зґвалтував 63-річну жінку: який вирок він отримав

Раніше, 24 лютого, в Гайсинському районі 40-річний чоловік проник через вікно до будинку самотньої жінки та, застосувавши силу і погрози, зґвалтував її. Правоохоронці оперативно затримали злочинця і помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Досудове розслідування виявило, що чоловік тричі був засуджений за розбій та зґвалтування, провівши у в'язниці 13 років. Літом минулого року він вийшов із виправної колонії.

Наприкінці лютого 2024 року в одному з населених пунктів Гайсинського району чоловік знову скоїв злочин — напав на 63-річну пенсіонерку, знаючи, що вона живе сама. Застосувавши силу та погрози, він повалив жінку на підлогу і зґвалтував її, після чого втік.

Оперативники карного розшуку знайшли зловмисника в сусідньому селі одразу після того, як потерпіла повідомила про злочин поліції.

Теплицький районний суд Вінницької області нещодавно виніс вирок 40-річному чоловіку за цей тяжкий злочин. Обвинувачений повністю визнав свою провину.

На підставі зібраних доказів суд першої інстанції визнав його винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 162 КК України (незаконне проникнення до житла особи) та ч. 2 ст. 152 КК України (зґвалтування). Йому призначено остаточне покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.



Переглядів: 440
Поширень: 0