Над Україною помітили пасажирський літак Boeing 777, який виконував рейс з Росії

У повітряному просторі України був помічений пасажирський літак. У соціальних мережах повідомляли, що це був Boeing 777, який виконував рейс Москва-Анталія.

Про це пише ТСН.

Повідомлялось, що літак увійшов до повітряного простору України в Харківській області в напрямку Бахмута. У часи війни це здається неймовірним і дуже ризикованим рішенням з боку пілота. Тому експерти припускають, що могла статися помилка в програмі відстеження польотів повітряних суден.

Попри це, на флайтрадарі було видно літак та його маршрут.

"Таке малоймовірно в умовах війни. Можливо, стався збій у показах на флайтрадарі, бо він цілком можливий у цьому районі. І це, найімовірніше, збій. Бо що таке флайтрадар – це програма, яка збирає інформацію з усього цього регіону. А в ньому працює зараз безліч РЕБів (радіоелектронна боротьба) та іншого обладнання. Тож я б швидше пояснив це збоєм у програмі. Бо жоден тверезий пілот цивільного судна туди б не полетів", – розповів Андрій Гук, експерт з авіаційного права.

Раніше під час війни вже були випадки, коли пасажирські літаки залітали у повітряний простір України намагаючись облетіти грозу.

"В цьому разі таке велике відхилення малоймовірне для погодних умов. Це має бути настільки велика гроза, якої просто не було до цього у природі. Це малоймовірно", – зазначає експерт.

А також додає, що пілоти цивільної авіації країни-агресора мають визначені маршрути, зокрема над Ростовом.

"Але те, що пілот Boeing полетів у бік Бахмута – малоймовірно. Швидше це стався збій у програмі через роботу військової техніки та РЕБів, які там є. Ними вкритий весь регіон з усіх боків, тому це наймовірніше пояснення", – підсумовує Андрій Гук.



Переглядів: 906
Поширень: 0