Захист Приватності В Соціальних Мережах: Що Варто Знати?

У світі соціальних мереж, де все завжди вирує, важливо стежити за своєю присутністю в Інтернеті. День безпечного Інтернету слугує чудовим нагадуванням про необхідність перевірити свої профілі в соціальних мережах, щоб дізнатися, які інструменти допоможуть вам контролювати та керувати своєю конфіденційністю на всіх платформах.   

Чому важлива конфіденційність у соціальних мережах?

Щоразу, коли ви публікуєте допис, надсилаєте повідомлення або скролите сторінку, ви ризикуєте, що хакери та злочинці отримають доступ до вашої особистої інформації та використовують її у зловмисних цілях. До них відносяться, але не обмежуються ними:

Крадіжка особистих даних: Шахраї можуть використовувати такі дані, як номери соціального страхування та телефонів, фізичне місцезнаходження та адреси електронної пошти, щоб імітувати своїх жертв з метою отримання особистої вигоди. Це може призвести до серйозних боргів або юридичних проблем, а також зашкодити їхній репутації.

Шахрайство з кредитними картками: Як пояснює кредитна спілка Twin Star, фішери можуть видавати себе за знайому жертві людину або знаменитість і публікувати пости або надсилати повідомлення, що містять посилання, за якими після натискання можна отримати дані кредитної картки.

Шкідливе програмне забезпечення: Як і більшість програмного забезпечення, сайти соціальних мереж вразливі до ураження шкідливими програмами, такими як комп'ютерні віруси. Хакери заражають акаунт людини і поширюють код на інші акаунти, до яких підключений початковий акаунт.

Як залишатися в безпеці в соціальних мережах

Хоча все це здається жахливим (і небезпідставно), ви можете вжити низку заходів, щоб убезпечити себе під час користування соціальними мережами, наприклад:

Зробіть свій профіль приватним: Більшість додатків для соціальних мереж дозволяють змінювати налаштування конфіденційності. Ви можете налаштувати свій профіль таким чином, що люди будуть змушені надсилати запит, щоб зв'язатися з вами, або повністю вимкнути цю функцію, тобто тільки ви зможете надсилати запити.

Використовуйте VPN: Використання віртуальної приватної мережі (VPN) стає все більш необхідним для забезпечення безпеки й приватності користувачів у соціальних мережах. Шифруючи ваше з'єднання та приховуючи вашу реальну IP-адресу, VeePN робить надмірно складним відстеження вашої активності в мережі. Це особливо важливо в контексті соціальних мереж, де ваші особисті дані, звички та інша інформація можуть бути використані для маркетингових цілей або навіть стати об'єктом кібератак

Використовуйте надійні паролі: Переконайтеся, що всі ваші паролі містять щонайменше вісім символів, з поєднанням великих і малих літер, спеціальних символів і цифр. Не використовуйте один і той самий пароль для кожного профілю. Також бажано не пов'язувати акаунти.

Обмежте інформацію, якою ви ділитеся: Розміщуйте якомога менше інформації, що ідентифікує вас, у своїх дописах і профілях. Не публікуйте ніде свій номер телефону, дату народження або фізичну адресу.

Вимкніть геолокацію: Зайдіть у налаштування вашого пристрою та вимкніть служби визначення місцезнаходження для кожного додатку соціальних мереж. Якщо ви хочете позначити місце, де ви були, як частину свого допису (скажімо, назву ресторану), зачекайте, поки не підете звідти.

Не спілкуйтеся з незнайомцями: Може бути спокусливо зв'язатися з людьми, яких ви не знаєте, але це може призвести до катастрофи. Приймайте запити на підписку або додавання в друзі тільки від людей, з якими ви знайомі. 

Зробіть свій профіль приватним: Більшість додатків для соціальних мереж дозволяють змінювати налаштування конфіденційності. Ви можете налаштувати свій профіль таким чином, що люди будуть змушені надсилати запит, щоб зв'язатися з вами, або повністю вимкнути цю функцію, тобто тільки ви можете надсилати запити. підписниками.


Переглядів: 1396
Поширень: 0