Вода в кранах вінничан змінює колір: фахівці пояснили чому таке трапляється

У Вінницяоблводоканалі пояснили про «глухий кут», внутрішньобудинкові мережі та як все це впливає на колір води з-під крану. 

Чому вода у приватних будинках змінює колір

Гіпотетично, водопровідні труби повинні утворювати замкнуту систему: мережа працює як єдиний кільцевий механізм. Однак, під час будівництва водопостачальної мережі залишилися райони, де труби закінчуються у «глухому куті». Тобто, від основного магістрального водогону до приватних будинків йдуть менші за діаметром труби, які закінчуються без подальшого з’єднання. 

У Вінниці таке явище спостерігається, зокрема, у приватних домоволодіннях на Старому місті (особливо вул. Нагірна), в районі К. Коріатовичів, 2-го пр. Юності. Саме звідти надходить найбільше скарг на погіршення кольору води.

Скарги найчастіше припадають на червень, оскільки в цей час у річці підвищується рівень марганцю й амонію, які взаємодіють із осадом у зношених трубах, особливо у «глухих кутах», і спричиняють зміну кольору води.

"І хоча марганець й амоній в річці вже впевнено йдуть на спад, на внутрішніх стінках труб вони ще є. А це означає, що єдиний вихід для нас - гарно ті труби промити й знести осад. Що ми й робимо за вашими заявками", - йдеться у повідломленні.

Чому в багатоквартирному будинку вода змінює колір

Зміна кольору води в багатоквартирному будинку означає, що час звернути увагу на стан внутрішньобудинкових мереж: наскільки вони старі чи нові, коли востаннє промивалися? За це відповідає обслуговуюча компанія будинку.



Переглядів: 444
Поширень: 0