У Вінниці чоловік незаконно позбавив волі цивільну дружину: як його покарали

На підставі доказів, зібраних під час досудового розслідування поліцією, 40-річного чоловіка визнано винним у скоєнні двох злочинів проти своєї цивільної дружини. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, побив 32-річну потерпілу, зв’язав їй руки та ноги мотузкою та залишив у такому стані в будинку. Також він відібрав у жінки мобільний телефон. Його засудили до 7 років позбавлення волі.

Злочини сталися ввечері 24 листопада 2022 року в обласному центрі.

Засуджений прийшов додому напідпитку. Між ним та цивільною дружиною виник конфлікт, під час якого він почав бити жінку, тягнути її за волосся та ображати. Потім він зв’язав їй руки та ноги мотузкою та поклав на ліжко.

Вранці жінка, скориставшись тим, що чоловік пішов з дому, почала кликати на допомогу, оскільки самостійно звільнитися не могла. Її крики почули очевидці, які викликали поліцію.

Того ж дня оперативники Відділу поліції № 2 Вінницького районного управління затримали підозрюваного. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою, і він досі перебуває в слідчому ізоляторі.

Слідчі кваліфікували дії чоловіка за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 186 (Грабіж).

Суд першої інстанції визнав обвинуваченого винним у скоєнні двох злочинів та засудив його до 7 років ув’язнення.

Процесуальне керівництво досудового розслідування та публічне обвинувачення у суді здійснювала Вінницька окружна прокуратура.



Переглядів: 487
Поширень: 0