На Вінниччині затримали угрупування, яке створювало та поширювало дитячу порнографію

Протиправну діяльність організували двоє 23-річних мешканців м. Жмеринка — чоловік та жінка. Їм допомагала 17-річна місцева жителька, яка займалася збутом заборонених фото та відеороликів.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Ці особи виготовляли порнографічні матеріали, в тому числі за участі неповнолітніх, та розповсюджували їх через месенджери, отримуючи до 2000 гривень за один відеоролик.

Зловмисників викрили слідчі слідчого управління разом з оперативниками міграційної поліції та Управління карного розшуку, за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури. 14 червня двох 23-річних правопорушників було затримано у процесуальному порядку.

Того ж дня поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів, під час яких вилучили мобільні телефони, банківські картки та інші речові докази.

За цим фактом слідчим управлінням розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч. 3 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення підозрюваним загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру. Суд обрав запобіжний захід для двох підозрюваних у вигляді тримання під вартою, а для неповнолітньої — нічний домашній арешт.

Досудове слідство триває, встановлюються інші особи, причетні до кримінального правопорушення, а також всі потерпілі.



Переглядів: 427
Поширень: 0