Мешканець сусідньої області збував у Вінниці наркотики: який термін він отримав

Нещодавно, 20 червня, Вінницький міський суд визнав винним жителя сусідньої області та призначив йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Протиправну діяльність обвинуваченого було припинено в червні минулого року оперативниками відділу боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції. Тоді у чоловіка виявили 400 грамів психотропної речовини «Альфа PVP» та 100 грамів амфетаміну.

Також під час проведення невідкладних процесуальних дій за місцем проживання зловмисника поліцейські вилучили ізоляційні стрічки, електронні ваги та інші предмети, які він планував використовувати для виготовлення закладок.

Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить близько 500 тисяч гривень.

У залі суду обвинувачений повністю визнав свою вину та повідомив, що незаконно придбав через месенджер особливо небезпечну психотропну речовину з метою її подальшого збуту для отримання прибутку. Він планував виготовити невеликі закладки з цими речовинами та розмістити їх у різних місцях міста.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснювала Вінницька окружна прокуратура.

На підставі зібраних слідством доказів, суд першої інстанції визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та призначив  покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років з конфіскацією майна.



Переглядів: 465
Поширень: 0