На Вінниччині чоловіки завдали державі збитків на понад 2,5 мільйони гривень: подробиці

У 2023 та 2024 роках четверо обвинувачених без відповідних дозволів та законних підстав здійснили незаконні порубки дерев у захисних смугах та інших лісових насадженнях Тульчинського району. Вирубану деревину вони випалювали в піролізних печах та продавали.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Вінницької області.

Згідно з висновками експертиз, зловмисники завдали державі збитків на суму майже 2 800 000 гривень.

Протиправну діяльність організував 40-річний мешканець Тульчинського району, залучивши до неї трьох спільників.

Під час документування злочинної діяльності поліцейські вилучили інструменти для порубки, дрова, понад 1,5 т вугілля, мобільні телефони, документи, чорнові записи, накладні, банківські картки та гроші. Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління обласної поліції за оперативного супроводу працівників Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури, організатору висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (організація та здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) Кримінального кодексу України. 

Іншим учасникам групи висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт та зібрані матеріали розслідування скеровані до суду.

Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.



Переглядів: 412
Поширень: 0