Під час повітряної тривоги пролунала серія вибухів: що наразі відомо про наслідки (оновлено)

Сьогодні, 8 липня, російські війська здійснили масовану комбіновану атаку по Україні, застосовуючи різні типи ракет. У деяких містах, включаючи Київ, чути вибухи, працює ППО.

Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Зброя, що використовується росіянами

За інформацією моніторингових пабліків та Повітряних сил ЗСУ, окупанти застосовують широкий спектр озброєння. Повідомляється про пуски крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95, використання балістичних ракет, а також пуск ракет "Кинджал" та "Калібр". Крім того, згадувалося про виліт групи літаків Ту-22М3 та загрозу пусків ракет типу Х-22.

Де пролунали вибухи

Спочатку повідомлялося про вибухи у Кривому Розі, де попереджали про загрозу балістичних ракет. Пізніше вибухи чули у Кропивницькому районі Кіровоградської області.

Згодом серія вибухів пролунала у Києві, а також у Дніпрі.

Перші наслідки

Київ

Мер Віталій Кличко повідомив про виклики медиків до Солом'янського району. Наразі бригада прямує на місце.

Пізніше в КМВА проінформували, що внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському та Голосіївському районах, де виникли займання. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Очільник Києва також повідомив, що наразі є інформація про трьох постраждалих. Одного з них госпіталізували. Двом - надали допомогу на місці. Додатково стало відомо, що зафіксовано влучання в одне з приміщень дитячого медичного закладу.

Оновлення:

"Уже 9 постраждалих в різних районах столиці. Шістьох із них госпіталізували", - зазначив Віталій Кличко.

Кількість постраждалих, на жаль, збільшується. Вже відомо про 11 постраждалих, зокрема 8 з них наразі перебувають в лікарнях.

Кривий Ріг

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив у соцмережах, що інформація про наслідки буде оприлюднена після завершення повітряної тривоги. 

"Нічого не викладаємо в інтернет, не треба коригувати ворога. Ще пуски ракет у наш бік, перебуваємо в укриттях", - додав Олександр.

Оновлення: 

Олександр Вілкул повідомив про декілька влучань, зокрема по адміністративній будівлі промислового підприємства. Наразі триває ліквідація наслідків.

"Попередньо 10 загиблих, 31 поранений вже перебуває в лікарні, з них 10 тяжких. Працюють усі аварійні, комунальні та медичні підрозділи", - пише Вілкул.

Нагадаємо, що перед цим вночі ворог вже атакував Україну, застосувавши 4 ракети Х-101 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС (запуск з повітряного простору Саратовської області РФ) та 2 балістичні ракети "Іскандер-М" (райони пусків - Курська область та Крим).

Протиповітряна оборона знищила 3 крилаті ракети Х-101 у Житомирській та Черкаській областях.

Фотоз telegram каналів: Лачен пишеZelenskiy / Official.



Переглядів: 479
Поширень: 0