Відключення світла сьогодні, 8 липня: як працюють черги обмежень

Сьогодні, 8 липня, в період з 10:30 до 14:00 години обмеження скасовані для всіх областей, а з 19:00 до 22:00 години прогнозуються обмеження обсягом чотирьох черг одночасно. В інші години доби діятимуть обмеження обсягом три черги. Прогноз обмежень може змінюватися.

Про це пише Укренерго.

СПОЖИВАННЯ

Сьогодні вранці, 8 липня, Диспетчерський центр «Укренерго» зафіксував споживання нижче прогнозованого рівня. Зниження споживання після вихідних та наявний резерв в системі дозволили зменшити обсяг обмежень. Тому з 10:30 до 14:00 обмеження будуть скасовані для всіх регіонів України.

На вечір, зі зростанням споживання і підвищенням температури повітря, очікується збільшення обсягу обмежень. З 19:00 до 22:00 прогнозуються 4 черги відключень одночасно.

В інші години доби в Україні діятимуть 3 черги відключень. Проте, в залежності від ситуації в енергосистемі, Диспетчерський центр «Укренерго» може змінювати обсяги обмежень.

ЯК ПРАЦЮЮТЬ ЧЕРГИ ОБМЕЖЕНЬ

Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживачі кожної області, яких можна відключати, поділені на 6 черг. Споживання в областях різниться залежно від об’єктів критичної інфраструктури та промислових підприємств, які імпортують понад 80% свого споживання і не підлягають відключенню.

Скільки черг задіяти одночасно – визначає Диспетчерський центр «Укренерго» для компенсації дефіциту енергії. Яка тривалість черги та яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні.

Умовно, 1 черга графіків – це 4 години обмежень на добу, 2 черги – 8 годин обмежень, 3 черги – 12 годин, 4 черги – 16 годин. Розподіл навантаження протягом доби розраховують обленерго і формують відповідні графіки для кожного регіону.

Інформацію про графіки відключень можна знайти на офіційних сайтах обленерго.

ПРИЧИНИ ОБМЕЖЕНЬ СПОЖИВАННЯ

Головна причина графіків відключень – наслідки восьми ракетних та дронових ударів по українських електростанціях, здійснених росіянами з початку року. Втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню в пікові години влітку у Нідерландах або Фінляндії.

Дефіцит потужності також посилюється через зростання споживання в літню спеку. 

"Інформацію про те, який у вас графік погодинних відключень – дивіться на офіційних сайтах обленерго", - наголошують в Укренерго.



Переглядів: 484
Поширень: 0