Близько 300 тисяч українських школярів планують повернути до офлайн навчання

За останні 4 роки українська система освіти зазнала численних втрат. За результатами дослідження PISA-2022, через COVID-19 та повномасштабну війну українські діти відстають від однолітків з інших країн на 2 роки навчання. Про це розповідає Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Понад 600 тисяч дітей в Україні навчаються дистанційно і ще 390 тисяч — за кордоном. Онлайн-освіта не дає дітям соціалізуватися й розвивати м’які навички. Під час знеструмлень діти не можуть продовжувати навчатися. Також під час дистанційного навчання неможливо проконтролювати, чи спускаються учні в укриття», – зазначає він.

Унаслідок цього, МОН впроваджує комплексну стратегію Школа офлайн. Вона почне діяти вже з 1 вересня, впровадження буде поступовим. Метою стратегії є повернення 300 тисяч учнів до безпечного очного навчання. Там, де очне навчання неможливе, фахівці підвищать якість дистанційного.

Як дітей повертатимуть до шкіл:

  • Внутрішньо переміщені діти навчатимуться за місцем перебування очно за наявності безпекових умов.
  • Для дітей за кордоном прибируть подвійне навантаження. Тепер вони вивчатимуть дистанційно лише предмети з українознавчим компонентом, за інші дисципліни бали перезарахують з іноземних шкіл у всіх класах.
  • Учнів з тимчасово окупованих і прифронтових територій навчатимуть дистанційно, проте індивідуально, підлаштовуючись під потреби та графік кожної дитини.
  • Зараз для більшості шкіл будують укриття, купують автобуси та девайси, щоб діти могли безпечно навчатися..

Будь-які зміни в роботі мережі шкіл не торкнуться фактичної зайнятості викладачів — МОН дасть можливість перейти в кадровий резерв, де буде середня зарплата та спеціальне навчання. З резерву вчителі можуть перейти на роботу в іншу школу або мати гарантоване місце роботи на деокупованій території.

Більше про Школу офлайн на сайті



Переглядів: 562
Поширень: 0