З Вінниці на відпочинок до Чехії вирушили 30 дітей пільгових категорій

Знайомство з новою культурою, відпочинок, оздоровлення та нові неймовірні враження. Напередодні юні вінничани, серед яких діти полеглих та зниклих безвісти Захисників, учасників бойових дій та ВПО вирушили на відпочинок до Ліберецького краю Чеської Республіки. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Школярі віком 11-14 років, вирушили у подорож за кордон разом із педагогами та медпрацівником. У Ліберці на них чекає цікава двотижнева програма, яку організували чеські партнери.

Як зауважив Сергій Моргунов, для дітей підготували піші екскурсії, катання на скутерах, плавання та інші активності.

«Усі витрати приймаюча сторона взяла на себе. Дякую чеському народу, а також колезі, гетьману Ліберецького краю Чеської Республіки Мартіну Путі за сприяння в організації поїздки та постійну підтримку нашої країни та Вінницької громади зокрема», – зазначив очільник міста.

Ця поїздка має на меті дати українським діткам можливість відволіктися від стресу, пов’язаного з війною, які втомились від повітряних тривог та негативних емоцій.

Варто зазначити, що це вже не перша подібна поїздка за кордон на літній відпочинок, організована цьогоріч. Попереду ще плануються поїздки до інших європейських міст.

Джерело: ВМР



Переглядів: 343
Поширень: 0