Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко пройшли до фіналу Олімпіади-2024 зі стрибків у висоту

На Олімпійських іграх-2024 з відбіркового раунду розпочалися жіночі змагання зі стрибків у висоту. В дисципліні брали участь три українки: Юлія Левченко, Ірина Геращенко та Ярослава Магучіх.

У сектор стрибків на кваліфікацію виходили 32 стрибунки, розділені на дві групи з 16 атлеток

Відповідно до регламенту змагань, до фіналу проходили всі стрибунки, які виконали норматив 1.97 м, або щонайменше 12 топспортсменок за підсумками кваліфікації.

Як пройшла кваліфікація стрибків у висоту?

  • Першою з українок змагання завершила Юлія Левченко, що зупинилася вже на стартовій позначці в 1.83 метра.
  • Ірина Геращенко без помилок пройшла перші два рубежі — 1.83 та 1.88 метра. Ярослава Магучіх ці планки пропускала, перш ніж успішно стартувати з висоти 1.92 м.
  • Перед стрибками на 1.95 метра на фінал претендували 14 стрибунок. Магучіх із запасом перелетіла планку в першому стрибку і гарантувала собі місце в медальному раунді.
  • Геращенко, аби перестрибнути 195 см, потребувала другої спроби. Збивши планку в першому стрибку, з наступного Ірина перелетіла висоту і посіла друге місце своєї групи на шляху до фіналу — поступилася лише Оліслагерс.

Хто кваліфікувався у фінал Ігор-2024 зі стрибків у висоту?

  • 1.95 м: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко (обидві — Україна), Нікола Оліслагерс, Елеанор Паттерсон (обидві — Австралія), Сафіна Садуллаєва (Узбекистан), Крістіна Гонзель (Німеччина)
  • 1.92 м: Єлена Куліченко (Кіпр), Татьяна Гусін (Греція), Наваль Менікер (Франція), Бусе Савашкан (Туреччина), Вальділея Мартінш (Бразилія), Вашті Каннінґем (США), Ангеліна Топич (Сербія)

Джерело: Суспільне



Переглядів: 440
Поширень: 0