На Вінниччині виявили сказ у домашньої тварини: подробиці

Фото ілюстративне

В селі Слобідка Іллінецької територіальної громади виявлено спалах сказу серед тварин, про що повідомило Вінницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. 

Про це йдеться на facebook сторінці Іллінецької міської територіальної громади.

Розслідування показало, що 20 липня 2024 року у кота, який проживав у дворі одного з мешканців села, з’явилися ознаки агресії, що викликали підозру на сказ. Тварину було ізольовано, проте 22 липня 2024 року кіт помер. 

Вже 23 липня 2024 року патологічний матеріал кота був направлений до Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. За результатами аналізу, зазначеними у звіті № 004383 п.м./24 від 23 липня 2024 року, виявлено позитивний результат на сказ.

Під час епізоотичного розслідування було ідентифіковано чотири контактні особи кота, яких направлено до КНП «Іллінецька міська лікарня» для проведення обов'язкових щеплень проти сказу.

"Рішенням ДНПК при Вінницькій РДА № 22 від 24.07.2024 року село Слобідку Іллінецької ТГ Вінницького району Вінницької області та прилеглі до нього території оголошено неблагополучними та введено карантинні обмеження щодо сказу тварин. Встановлено межі вогнища інфекції та межі загрозливої зони – трьох кілометрів в радіусі навколо епізоотичного осередку. Затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин в с. Слобідка та прилеглих до нього територіях", - зазначено в повідомленні.



Переглядів: 335
Поширень: 0