На Вінниччині затримали іноземця, що підпалював авто військових за завданням ворожих спецслужб

У пошуках «легкого» заробітку іноземець вирішив співпрацювати зі спецслужбами країни-агресора і за їхнім завданням готував підпали автомобілів військових. Він знімав свої дії на телефон і надсилав ці відео замовнику як підтвердження виконаної роботи. Наступні вісім років він може провести за ґратами.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Вінницької області.

У липні поліція отримала повідомлення про пожежу автомобіля Mitsubishi Pajero Sport біля Немирівського шосе. На місце події прибула поліція та рятувальники, які ліквідували вогонь. Виявилося, що пошкоджене авто належить військовослужбовцю, який залишив його на ремонт в СТО.

В результаті оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку разом з СБУ та іншими профільними службами Вінницької області встановили, що до злочину причетний 31-річний іноземець. Його затримали в Тульчинському районі за підтримки спецпризначенців КОРДу.

Під час обшуку у затриманого було вилучено мобільні телефони з доказами злочинної діяльності, сім-картки та гроші. Виявилося, що він отримував вказівки від представників країни-агресора через один з телеграм-каналів. Іноземець був обраний для цієї діяльності, щоб у разі викриття він міг швидко покинути Україну. За підпали автомобілів військових йому обіцяли заплатити 1000 доларів.

Він знімав свої протиправні дії на відео як підтвердження виконаного «замовлення». Російська пропаганда використовувала ці відео для створення інформаційних кампаній, що нібито українці знищують транспортні засоби працівників ТЦК та СП, з метою дискредитації мобілізації в Україні.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі слідчого відділу УСБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Поліція вкотре наголошує, що ворог не полишає спроб дестабілізувати суспільство всередині країни та підшуковує для своїх злочинних намірів охочих до «легкого» заробітку. Не піддавайтесь на провокації ворожих спецслужб!



Переглядів: 291
Поширень: 0