З любов'ю до природи: у Вінниці розпочались заняття у Школі екотуризму

Цього тижня у Школі екологічного туризму розпочались заняття для юних дослідників та дослідниць природи віком 10-12 років. Екошколу організували департамент маркетингу міста та туризму спільно з департаментом відновлення та розвитку ВМР. Загалом планується чотири зміни. Заняття безкоштовні. Фінішує проєкт 30 серпня.

Першими слухачами та слухачками стали діти військовослужбовців.

Мета проведення Школи стало формування екологічної свідомості та культури взаємодії з природою через туризм. Для підлітків дуже ретельно готували програму. Школа має кілька ключових завдань: привернення уваги дітей до питань зміни клімату, збереження біорізноманіття, охорони лісів та водойм, поводження із відходами.

У перші дні зміни, яка триватиме 5 днів, для дітей провели курс із надання першої домедичної допомоги, влаштували прогулянку на SUP-бордах Південним Бугом, навчали спортивному орієнтуванню і правилам складання-розкладання туристичного спорядження. Також учасники прослухали лекції про підготовку до туристичного походу і про користь сортування сміття, а ще долучились до прибирання прибережної смуги біля річки.

У подальшому вони знайомитимуться із природою Сабарова, пройдуть екологічною стежкою до каменю Коцюбинського, спробують себе у слеклайн-квесті та скелелазінні, проведуть час у наметовому містечку і навчаться в'язати туристичні вузли. А ще посмакують польовою кухнею та пройдуться «Алеєю 12.7» на лівому березі Південного Бугу. Наприкінці змінивсі дітки отримають сертифікати про проходження Школи екотуризму.

Для участі у перших 2-х змінах відібрано по 25 підлітків (з родин захисників і захисниць), а наступних двох – по 15. Вони розподілені на дві вікові категорії – 10-12 років і 13-16 років. Усі заняття безкоштовнію

Окремо в рамках Школи екологічного туризму планують проводити й спеціальні події для широкої аудиторії (за попередньою реєстрацією). Зокрема, спостереження за птахами, похід малими річками, екскурсія екологічним маршрутом «Стежка Коцюбинського», лекції про сортування сміття, компостування (з демонстрацією) та інші. 

Загалом проєкт охопить до 240 учасників та учасниць.

Джерело: ВМР



Переглядів: 289
Поширень: 0