Сімейні вихідні у Львові – як організувати безпечний та активний відпочинок?

Спонсорський матеріал

Львів – це культурна столиця України. Місто, засноване в середині ХІІІст., та назване на честь Лева – сина короля Данила Галицького, назавжди залишається у спогадах не лише українських туристів, а й мандрівників з-за кордону. Львів визначний своєю особливою архітектурою та антуражем, в яких переплелася культура трьох держав: Австро-Угорщини, Польщі та України. На вихідних до Львова приїздять тисячі туристів з різних куточків України. А ви вже мали нагоду поїхати до Львова на відпочинок?

Які місця обов’язкові для відвідування у Львові?

Як і в будь-якому іншому місті, у Львові є свої топмісця, які повинні бути відвіданими усіма туристами. І у Львові таких місць чимало. Перш за все, розпочати потрібно із відвідин історичного центру міста – Площі Ринок. Це серце Львова, яке знаменує початок європеїзації України. Гуляючи Площею Ринок ви неодмінно натрапите на Львівський оперний театр – архітектурну перлину Львова.

Гуляючи Львовом завітайте на Вірменську вулицю, адже вірмени створювали одну із найстаріших громад цього міста. Справжньою окрасою цього кварталу є Вірменська церква.

Львів насичений різноманітними соборами та храмами побудованими в різні часові епохи у своєрідних архітектурних стилях. Наприклад, Каплиця Боїмів є пам’яткою пізнього ренесансу, а Домініканський собор належить до пізнього бароко. Також у Львові знаходиться унікальний Бернардинський собор – це пам’ятка ренесансу, маньєризму та бароко 1600-1630 років.

У самому серці Львова знаходиться приголомшливий витвір ренесансної архітектури, який є обов'язковим для відвідування туристами. Палац Корнякта, побудований у 1580 році для заможного грецького купця Костянтина Корнякта, може похвалитися дивовижним фасадом з шістьма вікнами, що виходить на центральну площу середньовічного міста. Сьогодні в палаці знаходиться історичний музей, а його італійський дворик влітку перетворюється на чарівну кав'ярню, де вечорами проходять концерти класичної музики.

Де у Львові можна відпочити біля води?

У спекотну погоду мандрувати вуличками міста не лише доволі дискомфортно, а й небезпечно, адже можна отримати тепловий чи сонячний удар. Тому вільний час бажано проводити біля водойми, де можна освіжитись та поплавати. Проте, не дарма Львів називають “містом на березі річки, якої немає”, адже у Львові нема відкритих водойм. Річка Полтва, на якій стоїть місто, знаходиться під землею, історично її використовували як каналізацію. Проте у Львові є чимало басейнів та комплексів відпочинку, де можна провести час із сім’єю.

Пляжний комплекс “Медик” – чудове місце для сімейного відпочинку, він розташований неподалік центру міста у парковій зоні, тому туди можна легко добратися транспортом чи пішки. На території комплексу знаходиться великий басейн довжиною 25 м, а серед розваг є: бар; ресторан української кухні; два міні футбольних поля; дитячий мотузковий парк і розважально-ігровий комплекс.

Ще одним місцем, де можна освіжитися у спекотну пору є аквапарк “Пляж” – це найбільший спортивно-розважальний комплекс на заході України. На території аквапарку є гірки різкої висоти, п’ять басейнів, джакузі, сауни, кафе.

Якщо ви вирішили відпочити із сім’єю на водоймі, не забувайте про правила техніки безпеки. Лізти у воду можна лише у визначених для цього місцях і лише, якщо ви вмієте добре плавати. Ніколи не купайтесь у водоймі в нетверезому стані. Якщо ви не вмієте плавати – обов’язково скористайтеся засобами безпеки – рятувальним жилетом чи надувним кругом. Переглянути асортимент рятувальних жилетів можна за посиланням: https://sportano.ua/zhileti/rjatuval-nij-zhilet.

Львів – це справжня знахідка для туриста. Одного дня замало, щоб відвідати усі пам’ятки цього міста. Якщо ви досі не побували у Львові -  чимскоріше купуйте квиток на потяг чи сідайте у власне авто та вирушайте у незабутній відпочинок.


Переглядів: 173
Поширень: 0