Стан IT-індустрії в Україні: де зосереджені офіси українських IT-компаній і на якому місці Вінниця

Близько 92% українських IT-компаній мають офіси в Києві. У Львові їх кількість зменшилася, але майже половина компаній все ще там представлена. Понад 10 компаній із топ-50 мають офіси в Одесі, Дніпрі, Вінниці та Харкові.

Про це пише видання Віта.

У першому півріччі шість компаній закрили один із своїх офісів в Україні. Найбільше це торкнулося Львова, там закрили офіси SoftServe (залишилось ще сім у Львові), Evoplay і SPD Technology. Room 8 Group закрила один з офісів у Києві, ELEKS — в Ужгороді, а Netpeak Group — у Рівному (невеликий офіс на п’ять людей).

Крім того, Uklon закрила свій офіс у Баку (Азербайджан) після року роботи.

Скорочення кількості фахівців сповільнилося

Станом на липень 2024 року загальна кількість фахівців у 50 найбільших IT-компаніях України становить 79,4 тисячі. У першому півріччі ця цифра зменшилася на 2,4 тисячі осіб або на 2,9% (у січні було — 5,3%).

Хоча загальна кількість спеціалістів зменшилася, темп відтоку почав сповільнюватися влітку минулого року.

Кількість технічних фахівців у топ-50 за пів року скоротилася на 2,4 тисячі або на 3,8%. Це може бути пов'язано не лише з відпливом фахівців, а й із поступовим збільшенням частки продуктових компаній у рейтингу, які традиційно мають менше технічних фахівців порівняно з сервісними.



Переглядів: 362
Поширень: 0