Під Вінницею запрацювала модульна ферма з вирощування равликів
На базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», створення якого підтримав міський голова Сергій Моргунов, вже дозрівають перші томати, перець та баштанні.
Про це розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.
Овочі вирощують у сучасній теплиці на 500 м2 – з крапельним поливом та регуляцією температури. В роботі використовують органічні субстрати та добрива.
Там науковці зараз відпрацьовують нові технології для виробництва продукції з високою економічною ефективністю, щоб в подальшому рекомендувати нові підходи вінницьким фермерам. Це, своєю чергою, збільшить врожайність, наповнить ринок місцевою та екологічною продукцією, а також простимулює створення нових робочих місць, переконаний Андрій Очеретний.
Крім того, на базі центру з’явилась нова модульна ферма, де вирощують равликів. Щодня вони споживають близько тонни комбікорму. За словами посадовця, їх вже готують на експорт в Іспанію, Францію та Литву. 
«Завдяки фахівцям з Інституту кормів та сільського господарства Поділля змінюємо ставлення до роботи на землі. Сільське господарство може бути продуктивним та інноваційним», – каже Андрій Очеретний.


Переглядів: 208
Поширень: 0