У Вінниці нагородили випускників шкіл, які отримали найвищі бали з мультитесту

З 2019 року за ініціативи міського голови Сергія Моргунова Вінницька міська рада щорічно нагороджує випускників шкіл, які досягли найвищих результатів на незалежному оцінюванні. Цього року традиція продовжилася: Сьогодні, 15 серпня, Сергій Моргунов зустрівся з учнями, які показали найкращі результати на національному мультипредметному тесті (НМТ). Їх відзначили грошовими преміями та подарунками.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Сьогодні я поспілкувалися з випускниками вінницьких ліцеїв, які склали НМТ на 200 балів з двох або трьох предметів. Враження від спілкування дуже приємні, адже це серйозні здобутки не тільки для них, але і для Вінниці. Вони всі молодці, і, на мою думку, – це результат кропіткої праці. Я вважаю, що ці діти – гордість батьків, викладачів та нашої громади», – зазначив міський голова.

Також він додав, що приємно, що всі обрали українські виші, оскільки вони хочуть навчатися та працювати в Україні, що особливо цінно зараз, в умовах війни.

Під час заходу міський голова з молоддю обговорили багато питань, які цікавили дітей. В тому числі і ті, які стосуються працевлаштування та які спеціалісти наразі користуються попитом. Зокрема, вони розказали про свої плани на майбутнє та поставили цікаві питання керівнику міста.

За словами мами випускниці Вінницького фізико-математичного ліцею Пушкар Божени, підготовка дочки до мультитесту була досить складною.

«Як мама, я дуже хвилювалась, бо бачила скільки зусиль докладала донька, скільки праці та безсонних ночей вчилась. Але дисципліна й наполегливість допомогла досягти цього результату», – розповіла Олександра Пушкар.

Як зазначала директорка департаменту освіти Оксани Яценко, цьогоріч загалом 55 випускників закладів Вінницької міської територіальної громади показали найвищий результат, принаймні, з одного з чотирьох предметів тесту. Найкращі результати показали учні Вінницького технічного ліцею (13 випускників отримали 200 балів, принаймні, з одного предмету), Вінницький фізико-математичний ліцей №17 (7 випускників-200бальників), Вінницький ліцей №6 (5 випускників-200бальників).

Отож, цьогоріч за результатами Національного мультипредметного тесту, 200 балів з 2-х та 3-х навчальних предметів отримали:

  1. Пушкар Божена Олександрівна
  2. Воловик Дар’я Олександрівна
  3. Дячинська Вікторія Анатоліївна
  4. Бобиляк Софія Василівна
  5. Мізрах Поліна Анатоліївна
  6. Даниленко Іван Максимович
  7. Ткачевко Катерина Михайлівна
  8. Дорошенко Олександра Юріївна
  9. Сучок Катерина Анатоліївна

Від Вінницької міської ради їх відзначили подарунками та грошовими преміями в розмірі 25 тисяч за 200 балів з трьох предметів та 20 тисяч за успішне НМТ з двох предметів.

За словами випускників, ідея відзначення учнів дуже вдала, адже приємно, що Вінницька міська територіальна громада оцінює та нагороджує своїх містян за їхні успіхи.



Переглядів: 410
Поширень: 0