Ділкам з Вінниччини повідомили про підозру за збут сурогату алкоголю: скільки років їм "світить"

49-річний організатор та його троє спільників налагодили процес незаконного обігу підакцизного товару. Аби приховати злочин, зловмисники маскували алкоголь у паперові пакування із написом «Сік». Щомісячний дохід від протиправної діяльності складав близько пів мільйона гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

У лютому 2024 року вінницькі правоохоронці викрили та ліквідували незаконну діяльність ділків, які виготовляли та торгували алкоголем без ліцензії. Аби приховати сліди злочину, вироблену продукцію ретельно маскували та збували на території Вінницької області. 

Під час обшуків, поліцейські вилучили близько 6 тонн спирту, 600 літрів готової для продажу алкогольної продукції, понад 200 тетрапаків для розливу і пакування сурогату, ємкості для зберігання та приготування алкоголю, чорнові записи, видаткові накладні. Також вилучено три автомобілі, які зловмисники використовували у своїй діяльності.

За результатами експертиз – вилучені рідини є спиртовмісними та не відповідають вимогам ДСТУ.

У результаті, 49-річному організатору повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України.

Іншим виконавцям, 26-річному, 24-річній та 55-річному мешканцям Вінницького району повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України.

Санкція передбачає позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.



Переглядів: 264
Поширень: 0