У Вінниці відбулося засідання фокус-групи з управління побутовими відходами

У Вінниці пройшло засідання фокус-групи з управління побутовими відходами, в якому взяли участь представники влади, громадськості, бізнесу та експерти. Захід організував Департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради у співпраці з Департаментом комунального господарства та благоустрою ВМР у рамках підготовки пропозицій до проєкту Плану управління відходами Вінницької громади.

Про це інформує Вінницька міська рада.

Як зазначають організатори, метою зустрічей є передусім окреслення векторів тісної взаємодії з громадянським суспільством у напрямі підвищення рівня свідомого ставлення до довкілля. І справа тут не стільки за утилізацією відходів, скільки за їхнім поводженням з обов’язковими сортуванням та можливістю переробки для подальшого вторинного використання сировини.

Учасники дискусії акцентували й на необхідності впровадження освітніх програм для населення із формування культури роздільного збору відходів. Як можна це зробити на практиці зі свого досвіду, розповів експерт Олексій Артюхов, розробник ґрунтовного проєкту щодо комплексної системи управління харчовими відходами, яким уже зацікавились США.

Крім того, увазі присутніх презентували позитивні практики, впроваджені на території громади в частині роздільного збору сміття. Це, зокрема, проєкт громадської сортувальної станції EcoShuttle, яка працює з 2019 року. За ввесь період на ній відсортовано близько 28 тонн відходів. Марія, координаторка проєкту, підкреслила, що рушійною силою команди EcoShuttle є екологічно свідома молодь, яка нині працює не лише за основним напрямом – сортування відходів, а й проводить екологічні лекції, заходи з ровесниками та донатить на потреби військових.



Переглядів: 297
Поширень: 0