У Вінницькій громаді відбувся захід «Родинні обереги» на честь 33-ї річниці Незалежності України

У Вінницько-Хутірському будинку культури нещодавно пройшов мистецький захід «Родинні обереги», присвячений 33-й річниці Незалежності України. Під час заходу виступали оригінальні творчі дуети, тріо, квартети та цілі колективи, які дарували присутнім незабутні враження, демонструючи свою любов до українських традицій і пісень. Подія стала яскравим підтвердженням того, що народна культура та сімейні цінності продовжують жити в кожному куточку нашої громади, об'єднуючи покоління та надихаючи на нові досягнення. Організаторами цього родинного заходу стали ЗК «Міський Палац мистецтв» разом із ЗК «Вінницька централізована клубна система», за підтримки департаменту культури Вінницької міської ради.

Про це інформує Вінницька міська рада.

У заході взяли участь 22 родини, кожна з яких шанує рідні звичаї та зберігає у своїх серцях і душах українську пісню.

Організатори підкреслили, що проводять такий мистецький захід вже вдруге.

«Торік було представлено 16 родин, а цього їх кількість зросла і це додає оптимізму. Сьогодні культура нагадує усім нам про те, що навіть у найтемніші часи люди здатні на створення краси та добра. Вона підкреслює цінність людяності й духовності, що особливо важливо у час війни. Популяризація української народної та сучасної пісні в родинах демонструє молодому поколінню наші цінності», – говорить заступниця директора ЗК «Міський Палац мистецтв» Алла Когут.

Віра Майборода, співачка, композитор і художній керівник зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», а також авторка ідеї створення проєкту «Родинні обереги», підкреслила, що пісня супроводжує людину від народження і залишається з нею протягом усього життя.

«Саме українська пісня, що з пелюшок огортає нас теплом, супроводжує все наше життя, передаючи любов і мудрість від покоління до покоління, – каже пані Віра. – Зазначу, що перш за все мистецький захід був заснований аби виявити талановиті творчі сім’ї у нашій громаді, а їх є чимало!»

Мистецька подія об‘єднала різні покоління: наймолодшій учасниці фестивалю Арині Довгань лише 5 років, найстаршому подружжю Бєлік-Кушнір – за 80.

Одним із яскравих моментів на родинному дійстві був виступ сімейного дуету мами та доньки – Марини і Каї Мацюк. Жінка виховує 7 дітей і пісню «Сила роду» вибрала не випадково, адже у ній згадуються наші козаки, наші хоробрі воїни ЗСУ. Ця композиція про силу українців, зв'язок поколінь.

Марина зізналась, що виступали спільно з донечкою на сцені вперше, але загалом обоє займаються співами. Вона – в жіночому вокальному ансамблі «Мрія» Стадницького будинку культури, а донечка Кая – у дитячому ансамблі «Перлинки».

«У нашій родині співали і дідусь і бабуся. І сьогодні я зі своїми дітками теж співаю народні українські пісні, так би мовити, прищеплюю їм любов до нашої рідної Батьківщини», – говорить учасниця заходу.

Для більшості із батьків, що виходили на сцену, виступ на заході став дебютом і здійсненням їх дитячої мрії «співати на сцені», яке стало реальністю. А для дітей виступ з батьками на одній сцені був непересічною подією і залишиться гарним спогадом на все життя!

«Родинні обереги» завершилися врученням дипломів і виконанням учасниками та засновницею проєкту, Вірою Майбородою, фінальної пісні «Родина, родина від батька до сина».



Переглядів: 335
Поширень: 0