Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна: як зберегти страву соковитою

Багато українців вже не можуть уявити свою кухню без мікрохвильової печі, адже цей прилад дозволяє швидко розігрівати їжу. Але не всі знають, як правильно користуватися мікрохвильовкою, щоб їжа була смачною та соковитою.

У ТСН надали базові та прості поради, як зберегти соковитий смак розігрітої страви.

Насамперед варто використовувати лише спеціальні контейнери, які мають маркування для використання в мікрохвильових печах – це може бути значок у вигляді хвиль або напис "Microwave oven safe". Це гарантує, що контейнер і їжа не постраждають під час розігрівання.

Також важливо знати, які матеріали не підходять для мікрохвильовок. Не варто ставити в мікрохвильову піч алюмінієву фольгу, металевий посуд, паперові пакети чи щільно закриті ємності. Внаслідок тиску, що наростає, посуд може різко розкритися і навіть розірватися.

Щоб їжа вийшла соковитою та смачною, накривайте контейнер кришкою, але не закривайте її герметично. Це дозволить уникнути пересихання їжі. 

Крім того, розмістіть поряд з тарілкою з їжею чашку з водою (краще гарячою) – це створить додаткову вологість. Цей трюк особливо корисний для розігрівання піци, щоб вона не стала сухою.



Переглядів: 360
Поширень: 0