Чому сьогодні не варто робити великих покупок і позичати гроші: все про цей день

Сьогодні, 27 серпня, в Україні відзначають День сала, а православні віряни згадують преподобного Пимена Великого, преподобних Кукшу, ієромонаха, і Пимена Пісника, Печерських.

Яке сьогодні, 27 серпня, свято

  • День пам'яті преподобного Пимена Великого, а також Кукші, ієромонаха, і Пимена Постника, Печерських (церковне свято за новим стилем);
  • День пам'яті малого пророка Михея і перенесення мощей преподобного Феодосія, ігумена Києво-Печерського (церковне свято за старим стилем);
  • День українського сала;
  • Міжнародний день боксу;
  • Всесвітній день прощення;
  • Міжнародний день лотереї.

Народні прикмети на 27 серпня

У народі 27 серпня - свято два Пимена і Анфіса Горобинниця, на честь святої мучениці Анфіси Нової, яка постраждала за віру і загинула цього дня. Також цього дня зазвичай дивились на погоду, адже прикметами можна дізнатися, якою буде погода восени та взимку:

  • якщо грім цього дня - до бабиного літа;
  • якщо на горобині багато ягід - зима буде суворою;
  • якщо листя горобини вже пожовкло - до теплої осені та морозної зими;
  • якщо ягоди горобини вже обсипалися - зима буде теплою і сніжною.

Заборони на 27 серпня

Сьогодні, як і в будь-який інший день, церква не схвалює і виступає проти лайки і злості, наклепів, пліток, осуду, заздрощів, жадібності, помсти і відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

У народі цього дня не радять робити великих покупок і свататися - покупки і шлюб можуть бути невдалими. Також не варто позичати гроші - їх повернуть не скоро.

Що можна робити 27 серпня

У молитвах до святого Пимена Великого звертаються з проханнями дати сили і мудрість, приборкати гординю, припинити сварки і ворожнечу в сім'ї, навчити поблажливості і прощення.

У народі на Анфісу Горобинницю збирають горобину - вона вважається потужним оберегом: горобина біля хати вберігає від людської заздрості, а три дерева, що ростуть біля неї, захищають дім від пожежі. Гілочку горобини цього дня можна принести в дім і повісити над вхідними дверима - на щастя й удачу. Добре також підмести в домі. 27 серпня можна йти на риболовлю - буде хороший улов.

Хто сьогодні святкує День Ангела

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають: Анфіса, Володимир, Дмитро, Іван, Михайло, Олександр, Степан.

За старим стилем іменини святкує: Олександр, Олексій, Аркадій, Василь, Володимир, Матвій, Микола, Федір, Єва, Євдокія.

Джерело: УНІАН, ТСН.



Переглядів: 240
Поширень: 0