Вибираємо якісні джинси: На що потрібно звернути увагу

Джинсовим штанам вже півтори сотні років, але мода та різноманітність цього одягу щороку набирає все нових та нових обертів. Колись давно ці цупкі та надійні штани з кишенями на заклепках носилися фермерами та шукачами золота, але вже сьогодні їх носять усі – від робочих до мільярдерів. То як же обрати чоловічі джинси щоб вони зручно носилися та довго служили? Пропонуємо кілька порад.

Тканина

Матеріал виробу має бути цупким та жорсткуватим, загалом весь виріб буде трошки важким, бо справжній джинсовий матеріал не повинен бути тонким та невагомим, навіть якщо це літня модель. Правильна тканина повинна мати плетіння ниток зліва направо та зверху вниз. Варіант, де плетіння виглядає «ялинкою» ще кращий, бо це дуже зносостійка річ, що не буде перекручуватись при пранні. Зсередини такі вироби мають бути іншого кольору, тобто не пофарбовані зі зворотної сторони. Якщо плетіння погано видно, а колір зсередини такий же як ззовні, то таку річ краще не купувати.

Матеріал

100% бавовна використовується у якісних товарах, однак в складі можна зустріти і 2-7% еластану. Невелику кількість еластану додають, аби брюки не обвисали на колінах та при пранні повертали втрачену від носіння форму. А от трохи більше – 7% зустрічається в стретчевих моделях, аби виріб облягав фігуру і тканина добре тягнулася. Додавати інші волокна або в більшій кількості до матеріалу немає потреби.

Модні чоловічі джинси

Фурнітура

Лише металеві заклепки, блискавки та ґудзики прийнято використовувати у якісному виробництві. Лейбли та етикетки з назвами можуть бути зі шкіри, або тканини, але ніяк не із пластику чи картону. На шкірі чи тканині робиться вишивка нитками або ж відтиск з назвою виробника та моделі.

Розміри

Кращий спосіб підібрати штани – поміряти їх, але якщо такої можливості немає, то варто уважно слідкувати за розмірами. Часто можна зустріти співвідношення W/L, що позначає обхват талії та довжину штанини в дюймах. Якщо ж розміри вказані звичними буквами S, M, L тощо, то є спосіб обрати не міряючи. Поставте передпліччя від ліктя до кулака в пояс джинсів. Якщо вся довжина від кулака до ліктя входить в застебнутий пояс, то джинси підійдуть. Прикладаючи до себе модель, аби заміряти довжину виробу, враховуйте, що при одяганні на тіло, вони будуть на 2-3 см коротші. Джинси мають застібатись з невеликою натяжкою, адже матеріал тягнеться. Пояс не має бути зовсім вільним. Варто присісти в новому виробі та перевірити чи не перетискається тіло.

Крій та посадка

Різний крій можна обирати залежно від стилю та форми тіла: вільні, широкі, класичні, клеш, завужені або скінні. Звісно завужені, скінні або дуже широкі частіше носять молоді чоловіки. Для роботи, повсякденного носіння обирають більш пропорційний класичний крій. Висока посадка візуально видовжує ноги та вкорочує торс, а низька – навпаки. Розширений крій внизу чудово підходить тим, в кого великий розмір ноги, хто носить масивне взуття. А збільшити малу стопу або збалансувати легкі кеди допоможе звужений крій внизу.


Переглядів: 156
Поширень: 0