ДБР оголосило нардепа Дмитрука в міжнародний розшук

Державне бюро розслідувань оголосило в міжнародний розшук нардепа Артема Дмитрука, який виїхав за кордон – про це відомство заявило 29 серпня, повідомляє Радіо Свобода.

«Працівники ДБР за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора оголосили в міжнародний розшук підозрюваного у нападах на громадян чинного народного депутата», – йдеться в повідомленні.

За даними ДБР, під час перебування в Одесі, підозрюваний разом зі спільниками напав на правоохоронця при виконанні службових обов’язків.

В іншому випадку в нього «виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову». За висновком експерта, постраждалий зазнав тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Загалом, нардепа Дмитрука підозрюють в:

  • в умисному заподіянні групою осіб працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням службових обов’язків;
  • викраденні вогнепальної зброї групою осіб;
  • умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості;
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів «явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю».

25 серпня чинному йому повідомили про підозру за напад на правоохоронця Одесі і спробу викрасти зброю. Прізвища депутата не називали, але з матеріалів справи зрозуміло, що йдеться про Артема Дмитрука.

За даними видання «Українська правда», Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Крім того, за даними джерел, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і полетів в Італію.

Сам Дмитрук заявив, що справа проти нього сфальсифікована, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити його можливості продовжувати політичну діяльність. Також, 25 серпня Офіс Генпрокурора почав розслідування стосовно незаконного перетину Дмитруком кордону.



Переглядів: 240
Поширень: 0