У Вінниці обговорили соціальний супровід та нові пільги для оборонців і їхніх родин

У Вінниці відбулось чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при міській раді, яке очолила заступниця міського голови Галина Якубович. На порядку денному були питання соціального супроводу та нових пільг для оборонців і їхніх родин.

Про це інформує Вінницька міська рада. 

Директорка Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова доповіла про соціальний супровід та соціально-психологічну підтримку рідних полеглих та безвісти зниклих захисників.

Коротко про головне

  • На муніципальні виплати для підтримки сімей полеглих воїнів наразі використали 10,7 млн грн. Це кошти на оздоровлення дітей полеглих оборонців, матеріальну допомогу сім’ям героїв, в яких діти йдуть до першого класу, до Дня пам’яті Захисників України, компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування.
  • Розширили перелік муніципальних пільг і гарантій. Віднедавна захисники з інвалідністю мають можливість відвідувати комунальний басейн. Для цього у відповідному закладі ввели посади реабілітологів. Окрім того, оборонці, які мають ампутовані або нефункціонуючі нижні кінцівки, можуть отримати компенсацію за переобладнання авто на ручне керування. Розмір відшкодування – до 35 тис. грн.

Також присутні обговорили:

  • запровадження відшкодування для соціально вразливих категорій населення до 40 тис. грн за вартість придбаних джерел безперебійного живлення: акумуляторів та інверторів;
  • роботу дорадчого органу – Ради родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць при міському голові, яка допомагає оперативніше вирішувати важливі для родин захисників питання та залучати їх до процесу ухвалення рішень.



Переглядів: 254
Поширень: 0