Мешканець Вінниччини організував схему незаконного перетину кордону для призовників

Фігуранта, 34-річного чоловіка, підозрюють у тому, що він на власному автомобілі доставляв чоловіків призовного віку до кордону з Молдовою, щоб вони могли незаконно перетнути кордон поза офіційним пунктом пропуску. Для реалізації цієї схеми підозрюваний пропонував прикордонникам хабар за сприяння у незаконному перетині кордону України. Тепер йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Досудове розслідування встановило, що житель Тульчинського району через месенджери шукав чоловіків, які бажали незаконно виїхати з країни, та на своєму вантажному автомобілі доставляв їх до кордону з Молдовою.

Під час реалізації оперативної інформації поліція встановила, що підозрюваний пропонував прикордонникам хабар, щоб вони незаконно пропустили чоловіків та інформували його про маршрути піших патрулів.

Порушника було затримано в процесуальному порядку.

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону слідчі слідчого управління повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Тепер йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.Встановлюються інші особи, причетні до злочину.



Переглядів: 324
Поширень: 0