Вінницький терцентр провів майстер-клас і арттерапію у Вінницьких Хуторах

Сьогодні, 30 серпня, працівники та підопічні Вінницького терцентру департаменту соціальної політики ВМР організували виїзний майстер-клас у Вінницьких Хуторах. Під час заходу на свіжому повітрі дітям показали, як виготовляти традиційну ляльку-мотанку. Також відбулося арттерапевтичне заняття з пісочної анімації. Ці події стали частиною проєкту «Мобільна група творчого натхнення».

Про це інформує Вінницька міська рада. 

«У Терцентрі діє гурток рукоділля, підопічні якого завжди плідно працюють, створюючи маленькі шедеври. Щоб популяризувати культуру хендмейд виробів та залучити до творчості ще більше людей, ми влаштовуємо майстер-класи на приєднаних до Вінниці територій. Сьогодні такий провели у Вінницьких Хуторах. Бачимо, інтерес з боку місцевих жителів. Особливо така активність сподобалась діткам, оцінили її й батьки», – розповіла завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Ляльку-мотанку усіх охочих вчила робити викладачка гуртка рукоділля Ніна Скворцова. Вона розповіла і про історію традиційного оберега. А також крок за кроком вчила виготовляти виріб власноруч.

Пісочна анімація, яку теж організували для жителів Вінницьких Хуторів, - це корисна арттерапевтична методика. Вона залучає дрібну моторику, що дуже корисно для людей будь-якого віку, а також заспокоює моральний стан.

Проєкт «Мобільна група творчого натхнення» триває. А виїзні майстер-класи Терцентр влаштовуватиме і надалі. Деталі – за номером телефону: 67-05-90.



Переглядів: 246
Поширень: 0